09.04.12

Povalečství s čajem.

Skoro by to vypadalo na recenzi nějaké čajovny, ale jelikož mám osobní zásobu rozmanitých čajů, funkční vodnici a skoro-vlastní gauč, málokdy se dostanu k válení se v čajovnách (ale když, neopominu šachovou partii... vítěznou, jak jinak).
Anyway, raději jsem se vydala na průzkum horké mostecké novinky, Bobo Bubble Tea! Bubble tea je mezinárodně známá věc, donedávna ke koupi jen v pražské Sapě, někde u Muzea a v Brně, dobré věci se však šíří nezadržitelně a určitě se porozhlédněte i u vás, protože tahle vietnamská dobrota stojí za to!

Dostala se mi čajová škola života (ovocný čaj ve vašší poličce s nejvyšší pravděpodobností čaj není ani omylem, ale to zas jindy... S kávou si rozumím víc), takže mnou objednaný "čokoládový mléčný čaj" jsem vyhodnotila spíš jako dobře zšejkovaný kakao, ale komu jde o názvy, když to chutná tak skvěle?
U bubble tea jde o to, že si vyberete příchuť a konzistenci čaje (ovocné příchutě jsou v nabídce šťavičkovité, mléčné nebo jogurtové konzistence; zbytek aka vanilka či čokoláda pak většinou jen v těch dvou hustších variantách,) a poté - a to je to hlavní kouzlo, protože jakýs takýs šejk svedeme každý, žeano - si vyberete želé či praskací kuličky o různé příchuti, které jsou do toho nasypány. Osobně doporučuji praskací kuličky (mango!). Nic neukojí dušičku malého dítěte lépe, než když vám při pití šejku projede kulička tlustým brčkem, vy ji rozkousnete a v ústech se vám najednou rozlije šťáva zcela jiné chuti... Nirvána, halellujah.
Jo, mimochodem, možná pak už budete muset 'zkusit všechny'. Pokémon a peníze s vámi!

Čokoládový mléčný čaj s mango kuličkami, jednu jsem pro vás vytáhla na světlo boží.
(V Mostě to najdete v Tescu na vyvýšené terase. Můžete z výšky pozorovat hemžící se lidi, jak nakupujou housky. Übercool.)

Žádné komentáře:

Okomentovat